Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Чобанов тактично: Чухте съображенията на управителя на БНБ

Политика

Петър Чобанов тактично: Чухте съображенията на управителя на БНБ

Петър Чобанов тактично: Чухте съображенията на управителя на БНБ - Tribune.bg
Снимка:

„Винаги съм постъпвал отговорно. В момента това, кеото правя е важно за БНБ. Чухте управителя на БНБ вчера какви съображения изказа – за по-нататъшното икономическо развитие, за еврозоната екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред. От тук нататък всеки трябва да се съобрази с крайното решение на президента, когато той го вземе“, заяви на излизане от срещата си с президента подуправителят на Българска народна банка (БНБ) Петър Чобанов.

„Разговорът беше съдържателен и полезен за двете страни. Аз очакавам той да намери решение в тази ситуация“, добави подуправителя на народната банка.

Припомняме, че вчера правителят на централната банка Димитър Радев обясни, че няма да бъде много далновидно политически и стратегичеки, ако БНБ се въвлече в политически процес.

Шефът на БНБ добави„ Има и редица правни причини финансовата институция да няма свой представител на поста премиер - има колизия с европейското законодателство. Ролята на управителя на БНБ са изрично дефинирани в договора за функциониране на ЕС, устава на ЕЦБ, те са много експлицитни, че не могат да се съвместяват тези длъжности. Подписал съм етичен кодекс, който изрично посочва, че управителят на БНБ трябва да избягва политическия процес. Всичко това се отнася както мен, така и за подуправителите“, коментира Димитър Радев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети